Мер Гданська: Україна не увійде до ЄС, якщо не подолає корупцію

Мер польського міста Гданськ Павел Адамович вважає, що корупція нищить економічні відносини та інвестори не прийдуть до країни, де панує ця злочинна діяльність

Таку думку мер Гданська Павел Адамович висловив в ефірі Еспресо.TV.

"Насамперед боротьба з корупцією – це зрозуміла ціль, котра не може бути фасадною метою. Це не може бути лише метою виборчої кампанії, має бути консенсус між політичними елітами, які справді хочуть боротись з корупцією.  Ви не ввійдете до Євросоюзу, якщо не порадите з цією проблемою. Водночас інвестори не будуть приходити до вас, бо корупція їх відстрашує, корупція нищить економічні стосунки", - вважає він. 

"Скажімо, коли я не знаю,скільки я маю заплатити за земельну ділянку, бо з’ясується, що остаточна сума переказу має бути вдвічі більшою, - тож якби я знав про це раніше, то б взагалі б не приїздив до  міста "ікс", - розмірковує польский мер. 

На його думку, варто зробити прозорими майнові декларації чиновників.

"Треба зробити направду прозорими майнові  декларації чиновників різних рівні, депутатів міських рад, мерів, і вони мають бути перевірені. У Польщі це перевіряють – і мене також. Маю з цього приводу певні проблеми, бо мушу звітувати, і не завжди польські правила є ясними", - підсумував Адамович.