Міноборони нарешті визнало втрату бронетехніки в Краматорську

Шість бойових машин десанту (БМД) сьогодні були захоплені і переправлені у Слов'янськ

Про це прес-служба Міноборони підтвердила Еспресо.TV.

"Сьогодні, 16 квітня, до міста Краматорськ у Донецькій області увійшли шість одиниць бронетехніки Збройних Сил України (БМД), які діяли за планом антитерористичної операції. У центрі міста рух колони заблокували місцеві жителі, серед яких були помічені представники російських диверсійно-терористичних груп. В результаті блокування екстремісти захопили техніку, і колона направилась у бік Слов’янська.

Станом на 15.00 16 квітня бронетехніка розташовується неподалік від однієї з адміністративних будівель в центрі Слов’янська. Поблизу неї перебувають озброєні особи у військових одностроях, які не мають відношення до Збройних Сил України.

Інформація щодо місця перебування українських військовослужбовців уточнюється", - йдеться у повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, Еспресо.TV вранці повідомило про захоплення колони з 6 одиниць бронетехніки та її переїзд у Слов'янськ під російськими прапорами, та розмістило відповідне відео.

Однак потім Міноборони спростувало цю інформацію, заявивши, що відео - це фейк. 

Долю цих БМД Міноборони з'ясовувало сьогодні впродовж усього дня. У той же час лідер фракції фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що українські військові в'їхали в Краматорськ Донецької області на БТРах з російськими прапорами, щоб "партизанським способом потрапити в місто".