Порошенко об’їхав південь та Донбас і не побачив сепаратистської загрози

Кандидат у президенти України Петро Порошенко заявляє, що сьогодні на півдні та сході України немає сепаратистської загрози

Як повідомляє Еспресо. TV, про це він сьогодні заявив на брифінгу у парламенті.

«Я об’їхав  Херсонську, Донецьку та Луганську області. Ніякої загрози на півдні та сході не існує. Станом на сьогодні в цих регіонах панує проукраїнський настрій, жодних загроз антидержавної діяльності не існує», - наголосив Порошенко.

Разом з тим він зазначив, що є спроби проникнення через кордон з Придністров’я «неукраїнських елементів». «Сьогодні застосовують всі заходи, щоб унеможливити розвиток подій по сценарію Донецької області», - додав Порошенко.

Також він наголосив на тому, що треба підвищувати професійність дій силових структур України. "Загальний висновок – занадто багато політики, занадто мало профефесійних дій", - сказав політик.

Крім того, він вважає, що формування будь-яких військових формувань з залученням українських громадян може лише загострити ситуацію в країні.

Також Порошенко вважає неприпустимими проводити будь-які переговори з сепаратистами.

«Ніяких переговорів з терористами, які вбивають людей, захоплюють адмінбудівлі. Проти них має бути застосована сила. Це загальний міжнародний принцип подолання загроз», - резюмував Порошенко.