Задорнов придумав як працювати з Visa та MasterCard уникаючи санкції

Російські банки до кінця травня створять міжхостові з'єднання, які гарантують безперебійність використання міжнародних платіжних карт всередині РФ навіть у разі санкцій

Про це повідомив глава "ВТБ 24" Михайло Задорнов за підсумками наради у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва щодо створення національної системи платіжних карт, передає Еспресо.TV.

"Ми зараз домовляємося на першому етапі про організацію міжхостових з'єднань між усіма банками країни, яку можна зробити до кінця травня. Воно гарантує всім громадянам за існуючими картками у всіх банкоматах країни, навіть якщо міжнародні платіжні системи припиняють операції якогось банку, проводити операції зняття готівки та операції в POS-терміналах, які належать цьому банку", - сказав Задорнов.

Нагадаємо, раніше російський прем'єр Дмитро Медведєв і голова Центробанку Ельвіра Набіулліна отримали доручення від Путіна протягом місяця опрацювати можливість створення національної платіжної системи РФ як альтернативи Visa і MasterCard.

Пізеіше банківське співтовариство Росії звернулося до уряду з пропозицією розглянути альтернативну американським платіжним системам Visa і MasterCard китайську China UnionPay.