Російські ЗМІ поширюють відверту "дезу" про "Одеську народну республіку"

Поширену в Інтернеті заяву невідомого навіть місцевим проросійським активістам одеського "антимайдану" роздувають до масштабу "події дня"

"Одесский "антимайдан" объявил Одесскую область "Одесской народной республикой" и призвал жителей блокировать транспортные развязки, сообщается в среду на сайте "Антимайдан. Одесса", - така "новина" міститься на сайті інформагенції "РИА Новости", передає Еспресо.TV.

Найцікавіше, що "новина" про створення Одеської народної республіки дуже здивувала активістів одеського антимайдану, які збираються на Куликовому полі. Один з лідерів табору Артем Давидченко заявив місцевим журналістам, що до сьогоднішнього ранку не знав про жодні плани щодо створення ОНР і вперше почув про це від журналістів. "Ми не знаємо, хто ці люди, і ми не збираємося брати участь завтра в їх акції. Ми не припиняємо свою боротьбу, але Одеську республіку оголошувати не планували", - сказав Давидченко.

Натомість користувачі соцмереж з Одеси пишуть, що ніякої республіки в Одесі немає. "Це провокація, яка може призвести до поганих наслідків", - написала одеситка Валерія Івашкіна, та розмістила фото Одеської обласної адміністрації з українськими прапорами, зроблене сьогодні в обідню пору. 

А ось скріншот "першоджерела", яке збурило уяву росіян.