"Ростелеком" інвестує 15 млрд рублів на відкриття філіалу в Криму і хоче скуповувати українських операторів

"Ростелеком" відкриє новий філіал в Криму в який інвестує близько 15 млрд руб.

Про це пише газета "Коммерсантъ" з посиланням на джерело в телекомунікаційній галузі і чиновника, знайомого з планами держкомпанії.

Загальні інвестиції "Ростелекома" до Криму на поточний момент оцінюються в 15 млрд руб.

"Держоператор думає про будівництво власної магістральної мережі в Криму", - говорить співрозмовник видання.

Крім будівництва власної мережі в Криму "Ростелеком" розглядає можливість придбання частини бізнесу українського оператора зв'язку "Датагруп", до якого компанія придивлялася ще в 2011 році і навіть проводила due diligence, повідомили виданню два джерела, знайомі з планами оператора.

Мова йде про магістральній лінії зв'язку уздовж узбережжя Криму протяжністю більше 2 тис. км. Гендиректор і один з акціонерів "Датагруп" Олександр Данченко повідомив, що "нічого не знає" про інтерес "Ростелекома" до кримського бізнесу "Датагруп". За словами Данченка, йому відомо про плани прокласти підземний кабель в Криму, але вони суперечать ідеї покупки кримських операторів.

"Якщо "Ростелеком" витрачає величезні гроші на будівництво нової мережі, то навіщо їм потрібен український оператор", - дивується він. 

Як стверджує джерело близьке до уряду РФ, "Датагруп" - не єдина мета "Ростелекома". За його словами, "Ростелеком" думає про придбання кримського бізнесу "Укртелекому", що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову. В "Укртелекомі" заявили, що оператор "не веде переговорів з третіми особами про продаж бізнесу в Автономній Республіці Крим та продовжує надавати послуги зв'язку в повному обсязі по всій території країни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Ростелеком" практично завершив будівництво по дну Керченської протоки лінії зв'язку, яка напряму з'єднає Крим і решта регіонів Росії.