В Австралії з'явився перший Bitcoin-банкомат

В Австралії з'явився перший банкомат для операцій з віртуальною валютою - біткоіном

Він встановлений в одному з популярних торгових комплексів у центрі Сіднея, передає Еспресо.TV з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Покупці можуть придбати біткоіни за австралійські долари, провести зворотну операцію, а також відправити біткоіни на рахунки інших користувачів в Австралії і за кордоном.

Новий апарат на вигляд нічим не відрізняється від звичайних банкоматів, проте його використання є набагато більш трудомістким процесом, до того ж воно не буде анонімним. 

"Нам необхідно знати наших клієнтів, тому ми повинні відсканувати посвідчення їх особи, мати у своєму розпорядження їхні фотографії та номери телефонів", - пояснив виконавчий директор компанії-оператора ABA Technology Кріс Гузовський.

Для роботи з банкоматом користувач повинен буде ввести чотиризначний пін-код, докласти до сканера палець і підтвердити номер свого телефону. Незважаючи на всі ці складності, Гузовський впевнений, що біткоін-банкомат виявиться затребуваним жителями Сіднея. У планах його компанії - встановити в квітні-травні аналогічні апарати в торгових центрах всіх найбільших міст Австралії, а до кінця року - у всіх її головних аеропортах.

Біткоіни - це пірінгова електронна система платежів, що використовує власну грошову одиницю. Бітокіни вперше представлені в 2008 році, але широке розповсюдження отримали з 2009 року. У глобальній мережі зараз знаходяться в обігу близько 12,7 млн. біткоінів. В даний час вартість одного біткоіна коливається біля позначки 520 доларів США .