Вчені розробили високотехнологічний пластир, який допомогає при хворобі Паркінсона

Розроблений пристрій в подальшому може використовуватись для лікування розсіяного склерозу і нервового тремору

Нанотехнологічний пластир може допомогти пацієнтам із хворобою Пакнінсона, аналізуючи стан організму і визначаючи кількість необхідних ліків, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Сьогодні люди з хворобою Паркінсона змушені користуватися громіздкими пристроями для контролю над захворюванням. Вчені з США та Південної Кореї розробили подібний пристрій, який являє собою невеликий пластир. Він самостійно відслідковую рівень тремору і дозує ліки.

За словами Дае Хен Кіма, доцента кафедри хімічної і біологічної інженерії Сеульського національного університету, пацієнт може наліпити пластир і забури про нього, не турбуючись про побічні ефекти чи режим прийняття ліків.

"Система являє собою новий напрям у персоналізованій медичній допомозі, яка в кінцевому підсумку дозволить розширити діагностику і терапію пристроями, які в майбутньому можуть виглядати як тимчасове тату", - каже він.

Нижній шар пластиру вкритий порами з ліками, які випускаються в шкіру під час тремору. Окрім того, пластир зберігає дані. Розмір пристрою не перевищує стрічку звичайного медичного пластиру, а завтовшки він - менше монети.

Хвороба Паркінсона - повільно прогресуюче рухове порушення. Супроводжується порушенням мови, скутістю, підвищенням тонусу м'язів, тремором, сповільненням рухів. Це пов'язано зі зменшенням концентрації білка дофаміну при пошкодженні щільної частини у чорній субстанції середнього мозку. Хвороба найчастіше починається у віці між п'ятдесятьма і шістдесятьма роками.