Яценюк - Росії: зупиніть підтримку тероризму!

Зупиніть підтримувати тероризм, а ми всередині країни самі розберемося

Про це йдеться у зверненні прем'єра Арсенія Яценюка, яке він зачитав на засіданні Кабміну сьогодні, передає журналіст Еспресо.TV.

"Росія повинна  засудити дії розвідувальних диверсійних груп і вимагати від них звільнення приміщень та адміністраціі - якщо Росія зацікавлена в стабілізації ситуації,  в чому у мене є великі сумніви. Диригування терористами не просто непримустиме, а є міжнародним злочином", - наголосив Яценюк. 

Він повідомив, що готовий завтра разом із західними партнерами провести перші переговори з РФ. Він переконаний, що ця зустріч повинна бути не протокольною, а мати на меті стабілізацію ситуації в Україні, зупинити терористичну операцію, яка підтримується Росією, та поновити діалог.

"Це та позиція, яка повинна відновити стабільність в Європі в цілому. Тому що сьгоднішні подіі загрожують не лише Україні та українському народу, а вже стали загрожувати Європі та ЄС. Стало зрозуміло що наші російські сусіди вирішили побудувати нову берлінську стіну та хочуть увійти  в період холодної війни через гарячий терроризм", - заявив Яценюк.