Царьов "договорився" до третьої статті

Прокуратура відкрила третє провадження стосовно депутата Олега Царьова за заклики до сепаратизму

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу ГПУ.

За інформацією прес-служби, у Донецьку встановлено черговий факт закликів до сепаратизму Олегом Царьовим.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про те, що 11 квітня поточного року під час виступу на мітингу у м. Донецьку народний депутат України Олег Царьов висловив публічні заклики до зміни територіальної цілісності України шляхом її федералізації", - йдеться в повідомленні. 

Це передбачає кримінальну відповідальність за ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, що аналогічне кримінальне провадження розпочато прокуратурою Луганської області. 

Крім цього, прокуратурою м. Києва розпочато провадження за фактом вчинення Олегом Царьовим дій, направлених на зміну меж території України (ст. 110 Кримінального кодексу України), а також за заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, вчинені особою, яка є представником влади з використанням засобів масової інформації (ст.109 Кримінального кодексу України). 

Наразі проводяться першочергові слідчі дії у всіх регіонах, де виявлені факти злочинної діяльності О. Царьова. Після цього зазначені матеріали про заклики до сепаратизму будуть об’єднані в одне кримінальне провадження.

Зазначимо, що сьогодні кандидат в президенти Царьов очолив сепаратистський рух на сході України, пише Еспресо.TV.