Царьов очолив сепаратистський рух на сході України

Рух "Південно-Східний опір" підтримав ініціативу кандидата в президенти України Олега Царьова про створення єдиного центру з координації спільних дій

Про це йде мова у рішенні організаційного засідання Координаційної ради руху, прийнятого 16 квітня в Донецьку, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

У засіданні взяли участь представники 25 громадських організацій.

"11 квітня 2014 року в м. Донецьку, 12 квітня у м. Луганську, 13 квітня у м. Харкові та Одесі, під час проведення мирних мітингів, спрямованих проти дискримінаційної політики незаконної київської влади, виходячи з тривалого ігнорування її нелегітимними представниками вимог жителів південно-східних регіонів країни, висунутих в ході мирних протестних акцій, безпідставних звинувачень жителів південного сходу в сепаратизмі, десятками тисяч громадян України була підтримана ініціатива Олега Царьова про створення єдиного центру з координації спільних дій", - йдеться в документі.

З метою реалізації цієї ініціативи представниками Дніпропетровського, Донецького, Запорізького, Луганського, Миколаївського, Одеського, Харківського та Херсонського регіонів, були прийняті певні рішення за освітою координаційної ради руху "Південно-Східний опір", головними вимогами якого є:

1 . Прийняття відповідного рішення Верховною Радою України: звільнити політв'язнів, забезпечити їх повну амністію і припинити переслідування активістів протестних рухів, закриття кримінальних справ проти них. Припинення антитерористичної операції. Скасування мобілізації. Відновлення трансляції російських каналів.

2 . Забезпечення внесення змін до Конституції України: закріплення на законодавчому рівні за російською мовою статусу другої державної.

3 . Проведення Конституційної реформи, спрямованої на перехід до федеративного державного устрою України.

4 . Проведення виборів президента України, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів після внесення змін до Конституції України та проведення конституційної реформи, розпуску незаконних збройних формувань, заборони діяльності неонацистських партій та громадських організацій.

5 . Доручити народному депутату України Царьову О.А. представляти вимоги координаційної ради ЮВС і вимагати їх реалізації.

6 . Одним із символів руху вважати Георгіївську стрічку.

7 . Створити робочий орган руху і визначити його місцезнаходження в м. Донецьк.