Керрі: Росія погодилася сприяти роззброєнню бойовиків в Україні

Держсекретар США Джон Керрі за підсумками чотиристоронньої зустрічі у Женеві заявив, що лише українці мають право визначати своє майбутнє

Про це він заявив на спільній прес-конференції з високим представником ЄС Кетрін Ештон в Женеві, передає Еспресо.TV з посиланням на українську службу ВВС.

Він повідомив, що учасники чотиристоронніх переговорів щодо врегулювання української кризи домовилися про кроки, спрямовані на деескалацію становища в Україні.

За його словами, російський міністр закордонних справ пообіцяв підтримку в процесі роззброєння незаконних воєнізованих формувань.

Керрі заявив, що незважаючи на заперечення Росії, США надали російському міністру переконливі докази російської причетності до загострення становища в східних областях України.

Держсекретар США сказав, що Вашингтон вважає гідними поваги позиції українського уряду, який поводився з надзвичайною стриманістю і не застосував проти сепаратистів силу.

Водночас, у прес-службі українського міністерства закордонних справ повідомили, що учасники зустрічі також висловили готовність надати Україні додаткову підтримку для стабілізації  економічної та фінансової ситуації в країні.