Лавров дав поради місії ОБСЄ як працювати в Україні

Міністр зовнішньополітичного відомства РФ закликав спостерігачів звільнити Губарєва і боротися з екстремізмом

Про це він сказав на прес-конференції  після чотиристоронньої зустрічі між Україною, Росією, США і ЄС у Женеві, передає Еспресо.TV

«Ми будемо домагатися того, щоб місія працювала чесно, об'єктивно, щоб вона направила свої зусилля на всі аспекти нами згадані, включаючи звільнення заарештованих, особливо це стосується долі Павла Губарєва, включаючи рішучу протидію екстремізму в усіх іпостасях», - сказав Лавров.

Він підкреслив, що для порозуміння і припинення конфлікту влада в Україна має зважати на думку регіонів і посилити їм повноваження.

«Якщо вони вважають, що представляють інтереси всіх українців, вони повинні протягнути руку регіонам, сісти з ними і почати домовляться», - нарадив російський міністр.

Чотиристоронні переговори з врегулювання української кризи за участю представників РФ, США, ЄС і України тривали більше семи годин. Україну представляв в.о. глави МЗС Андрій Дещиця, США - держсекретар Джон Керрі, ЄС - глава європейської дипломатії Кетрін Ештон, від Росії участь брав глава МЗС Сергій Лавров.