Порошенко: Україна готова до компромісу в Женеві, але щодо підтримки агресії – жодних компромісів

Сьогодні у Женеві, де відбуваються переговори дипломатів щодо української ситуації, представники Києва готові до компромісу

Таку заяву сьогодні у Страсбурзі зробив кандидат на посаду президента України Петро Порошенко, який провів консультації із головою Європарламенту Мартіном Шульцем, передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

Водночас, за його словами, жодних компромісів не може бути щодо підтримки агресії чи тиску на українську Конституцію, щодо якої мають голосувати і яку має створити український народ.

«Проти України розгорнута агресія: не лише щодо окупованої кримської території, але й у двох східних регіонах, де сили спеціального призначення Росії дуже дестабілізують ситуацію, – заявив Порошенко, додаючи, що українська влада «вдається до всіх можливих кроків, щоб її стабілізувати».

Зі свого боку, лідер Європарламенту Мартін Шульц вкотре висловив тверду підтримку української територіальної цілісності та незалежності. Лідер законодавчої установи ЄС також висловив сподівання, що переговори ЄС, США, Росії та України в столиці Швейцарії принесуть конкретні результати для зниження напруги.

«Я звертаюся від імені Європейського парламенту до російського уряду із закликом повністю поважати українську територіальну цілісність, утриматися від будь-якого насилля та не підтримувати сепаратистів у східних частинах України», – заяви Шульц.

Петро Порошенко також додав, що сьогодні для України важливий день, не лише через женевські чотиристоронні переговори, але й через те, що Європарламент своєю резолюцією «має підтримати українську незалежність та зусилля його країни для деескалації конфлікту».