Створені Держлікслужбою схеми граюбують українців більше, ніж на 2 млрд. грн. щорічно - Мусій

За словами Олега Мусія, міністра охорони здоров’я, ці гроші , як і раніше осідають в кишенях Азарова і йдуть на підтримку сепаратистських настроїв

Про це міністр повідомив під час прес-конференції, яка сьогодні була проведа спільно з представниками антикорупційного бюро.

"Руками представників попередньої влади, був створений держрегулятор - Держлікслужба, під контролем якої знаходяться десятки держаних підприємств і приватних фірм, які надають так звані "Обов'язкові послуги" всім без винятку суб'єктам, присутнім на українському лікарському ринку. У руках органу зосереджені повноваження з ліцензування, контролю якості, інспектування, допуску на ринок або блокування ліків і мед. обладнання. Голова Держлікслужби Олексій Соловйов за минулого уряду намагався захопити контроль і над реєстрацією ліків в Україні. Це було можливо завдяки тісним практично сімейним зв'язкам його з родиною Миколи Азарова. Саме Азаров створив такі умови, за яких главу Держлікслужби зараз можна звільнити або за власним бажанням або за фактом порушення кримінальної справи проти нього".

Зараз ведуться перевірки, були виявлені факти порушення закону 17 службовцями Держлікслужби. Однак її голова Олексій Соловйов, без відома якого в відомстві не приймається жодне рішення, сфальсифікував свою заяву про відставку і продовжує керувати корупційними схемами".

"Я звертаюся до Генерального прокурора України, оголосити підозру цьому чиновнику, негайно відсторонити від займаної посади його і його заступників, і провести масштабне розслідування, результатами якого стане відкриття кримінальних справ. Підставою для цього як мінімум може стати факт наявності фармацевтичного бізнесу у його батька, який ріс щороку завдяки присутності Олексія Соловйова на посаді більш ніж на 77 %".

"За рахунок таких чинуш, призначених особисто Азаровим, з українців і сьогодні продовжується викачувати близько 7 млн.  грн. щодня.  І ці ж гроші фактично йдуть на дестабілізацію ситуації на сході України, на підтримку сепаратистських настроїв. Зокрема в місті Слов'янськ, в якому обирався Олексій Азаров, який за інформацією активно надає фінансову підтримку про- російськи налаштованим так званим активістам".