У Кличка закликають знайти кошти і піднімати з руїн військово-промисловий комплекс країни

Відродженням військово-промислового комплексу країни необхідно займатися негайно, і УДАР Віталія Кличка має намір починати цей процес із Києва

Про це в коментарі Еспресо.TV сказав член комітету з питань нацбезпеки і оборони, депутат від партії УДАР Ігор Побер.

"У нас є завод "Артем" – унікальне підприємство з виробництва ракет класу "повітря-повітря". Є Дарницький бронетанковий ремонтний завод, який займається ремонтом і модернізацією бронетранспортерів та іншої техніки. Військові замовлення для різних країн виконує київський завод "Ленінська кузня". Розробками в галузі військової техніки успішно займаються конструкторське бюро "Арсенал" і держпідприємство "Мікротек". Але це тільки найвідоміші підприємства в місті Києві. Є необхідність і можливість відродити і забезпечити держзамовленнями для потреб української армії цілу низку інших підприємств як у Києві, так і в інших регіонах країни", – сказав Побер.

Він нагадав, що лідер УДАРу Віталій Кличко вже заявив у парламенті країни про необхідність розробити програму відновлення підприємств ВПК і дати їм можливість виробляти військову продукцію для оборонних комплексів української держави.

"Я вірю в те, що після перемоги на виборах у Києві йому як меру вистачить волі і важелів впливу, щоб домогтися від уряду ухвалення такої програми і реанімувати заводи країни, почавши з Києва. А якщо уряд цього не зробить, будемо вирішувати питання через парламент. Фракція "УДАРу" підготує потрібний законопроект, і всі демократичні сили його підтримають", – заявив нардеп в інтерв'ю газеті «Сегодня».

Відповідаючи на питання про кошти на високовартісні держзамовлення, член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони сказав: "Будемо знаходити кошти у будь-який спосіб і піднімати з руїн військово-промисловий комплекс країни. А це якраз дозволить швидше підняти економіку, допоможе забезпечити роботою і зарплатою велику кількість людей".