Як російських дітей вчать ненавидіти українських націоналістів

У британських ЗМІ набуває популярності відео бельгійського режисера про хлопчика з Підмосков'я

У британських ЗМІ популярністю користується добірка відеофрагментів з короткометражного документального фільму бельгійського режисера і сценариста Ясні Крайновіч "Літо з Антоном", повідомляє видання dsnews.ua.

Камера слідує за 12-річним хлопчиком з Підмосков'я, який проходить навчання у військовому літньому таборі "Каскад". Підлітки проходять як теоретичну підготовку, так і практичні заняття. Патріотичний ухил занять передбачає вельми гостре ставлення до тероризму і націоналізму.

Автори коментарів підкреслюють, що школи військово-патріотичного виховання набули особливої популярності в останні роки, оскільки їх навчальна програма вельми точно відповідає тенденціям зовнішньої політики РФ.

У школах викладають ветерани Афганістану, які навчають молодь не тільки принципам рукопашного та вогнепальної бою, а й вибору "правильних" об'єктів для ненависті. На питання учня, чи можна повернути націоналістів і екстремістів на шлях істинний, педагог відповідає: "Неможливо вилікувати скаженого собаку". Залишається тільки припускати, які плоди принесе подібне виховання.

Втім, бельгійський режисер тонко помічає протиріччя жорсткого виховання характеру свого героя: сцени бойової підготовки перемежовуються поетичними монологами.