Заблокована під Краматорськом колона бронетехніки повертається в Дніпропетровськ

Військовослужбовці Збройних сил України, заблоковані проросійськи налаштованими місцевими активістами в Краматорську (Донецька обл.), повертаються на місце постійної дислокації з особистою зброєю і на штатній техніці

Про це Еспресо.TV повідомили в Міністерствы оборони України.

"15 одиниць броньованої техніки (БМД), які були заблоковані проросійськи налаштованими активістами біля селища Пчолкіно на південній околиці Краматорська, станом на 08.00 17 квітня повертаються до місця постійної дислокації в Дніпропетровській області", - йдеться в повідомленні.

У результаті переговорів між військовослужбовцями і протестувальниками, серед яких були особи в уніформі, масках і зі зброєю, військові вийшли з оточення з особистою зброєю і на штатній техніці.

"Щоб ​​уникнути жертв серед цивільного населення військовослужбовці віддали затвори від частини стрілецької зброї командувачу ВДВ, який виступив гарантом незастосування зброї проти місцевих жителів, яких збройні екстремісти використовують в якості живого щита. За час блокування зіткнень з місцевими жителями не було", - підкреслили в Міноборони .

Як повідомлялося, 16 квітня в Краматорську російські диверсійно-терористичні групи захопили 6 одиниць бронетехніки Збройних сил України, які діяли за планом антитерористичної операції.