Заступник Авакова розповів, чому у міліції слабкий дух

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий вважає, що ментальність української міліції залишилась у Радянському Союзі

Таку думку він висловив у ефірі Еспресо.TV.

"На жаль нам знадобилося 20 років і віддати Крим щоб зрозуміти що у нас немає армії. Не знаю, що нам потрібно зробити, щоб ​​зрозуміти в якому стані міліція. Після всіх цих подій наприкінці минулого - початку цього року,  міліція, вертикаль все було зрозуміло, вожді були на місцях і, на жаль, потреб у простих міліціонерах не вникало. Це біда не всієї влади, а міліції в цілому. Коли міліція сприймається як маса керівництвом. На якихось етапах, коли керівник отримує підвищення, він все більше віддаляється від просто мілціонера, який стоїть на вулиці. На це не зверталася увага. Події в кінці - початку цього року - відбувся надлом в мліціі. Повинні були виконувати накази і в то же час бачили, що життя не відповідає змісту цих наказів .. ", - сказав Яровий.

Замміністра, вважає, що правоохоронці втратили професіоналізм, тому що роками нікому не були потрібні, тому зараз потрібно проводити велику роботу, щоб відродити справжню міліцію.

« Але десь ми на якомусь рівні втратили професіоналізм той, який повинен бути. На тому Радянському союзі все і залишилося, ментальність наша там залишилася. Перемагає завжди думка, дух. Можемо озброїти найсучаснішою зброєю, але якщо вони будуть слабкі духом - це не матиме якогось ефекту позитивного. Треба полюбити країну, армію свою, міліцію, озброювати нічого не потрібно, а треба бачити, ось, давайте зробимо міліцію. Я думаю, у нас вийде», - висловив надію Яровий.