Екс-тренер російських біатлоністок заявив, що вони системно вживають допінг

Німецький фахівець Вольфганг Піхлер, який тренував жіночу збірну Росії з біатлону останні чотири роки, заявив, що спортсменки вживали заборонені препарати на постійній основі

Про це повідомляє Еспресо. TV з посиланням на "Спорт-Экспресс".

"Листопадовий відбір на етапи Кубка світу відбувався без жодного допінг-контролю. І я, вибачте, не вірю, що Катерина Юр'єва та Ірина Старих бігли там "чистими". Судячи з дій міжнародних антидопінгових служб у грудні, у IBU (Міжнародного союзу біатлоністів) були досить вагомі підстави підозрювати цих спортсменок. Інакше мені дуже складно пояснити причину настільки "прицільного" полювання: адже проби у Юр'євої і Старих під час їхнього перебування на зборі в Словенії брали по два рази на день. Коли дві спортсменки попадаються на одному і тому ж препараті, для мене це досить вагомий аргумент вважати, що вживання заборонених засобів є в команді системним. Хто саме за всім цим стояв - Союз біатлоністів Росії чи Мінспорту - це вже інше питання", - каже Піхлер.

Контракт німецького фахівця , який тренував жіночу збірну Росії з біатлону з 2011 року, закінчився після сезону-2013/14.