Франція сумнівається, чи хоче бачити Путіна

Франція вагається, чи скасовувати запланований на 23 квітня візит президента РФ Володимира Путіна для участі в урочистостях, присвячених пам’яті загиблих у Першій світовій війні

Офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль на запитання журналістів, чи відбудеться цей візит, попросив звернутися з цим до Єлисейського палацу, передає Еспресо.TV з посиланням на "Укрінформ".

"Пропоную вам звернутися до президента Республіки", - сказав Надаль.

Тим часом Єлисейський палац утримується від будь-яких коментарів з цього приводу, а графік президента Франсуа Олланда на 23 квітня досі не оприлюднений.

Раніше французькі ЗМІ писали, що візит Путіна до Франції ставить Париж у незручне становище через небачену досі напруженість у відносинах між Росією і Заходом, що виникла після анексії українського Криму. "У результаті, за два тижні до передбачуваної дати візит не скасовано, але й не підтверджено французькою стороною", - зазначає видання Le Monde.

В адміністрації французького президента також відмовчуються, продовжує видання. Часопис нагадує, що в єдиній заяві Франсуа Олланда з приводу можливих зустрічей вищого рівня з російським візаві йшлося лише про запрошення на святкування 70-річчя з дня висадки в Нормандії союзницьких військ, яке вібдулося 6 червня 1944 року.

Офіційну ж церемонію, призначену на 23 квітня, планувалося провести біля селища Курсі, що за 10 км від Реймса.

Тут 100 років тому загинуло близько 700 солдатів Російської імперії.