Кожна хвилина теледебатів коштуватиме кандидатам у президенти 8 тис. грн

У Центральній виборчій комісії відбулося жеребкування щодо черговості надання кандидатам на пост президента України ефірного часу для проведення передвиборної агітації

Як повідомляє прес-служба Національної телекомпанії України, всім кандидатам взяти участь у проекті "Національні дебати". Модератором дискусійного проекту буде генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Учасники кожної програми будуть визначатися шляхом жеребкування у прямому ефірі Першого національного. Участь у "Національних дебатах" коштуватиме 180 тисяч гривень кожному з кандидатів відповідно до розрахунків вартості однієї ефірної хвилини: 90 хвилин × 8000 гривень ÷ 4 учасники = 180 000 гривень .

На кожен ефір програми за результатами жеребкування будуть запрошуватися чотири кандидати. Кожен випуск буде тривати півтори години і буде розділений на чотири тематичні блоки. У межах одного ефіру всім чотирьом кандидатам модератор буде ставити однакові питання, час на відповідь всіх кандидатів рівномірно фіксованим. Формат "Національних дебатів" передбачає окремий блок питань і відповідей між кандидатами. Проект виходитиме в ефір щосуботи та неділі з 19:00 до 20:30. Про старт проекту буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, дострокові вибори президента України відбудуться 25 травня 2014 року. За пост глави держави боротимуться 23 кандидати, зареєстровані ЦВК.