Путін поріже бюджет Мурманська і віддасть гроші Криму, - ЗМІ

Всупереч заявам Володимира Путіна про те, що фінансування програм з розвитку Криму буде здійснюватися виключно за рахунок резервів, скорочення держінвестицій в російські проекти не уникнути

В російському уряді вже обговорюють секвестр держфінансування Мурманського транспортного вузла на 75 % і напрямок вивільнених 31,5 млрд руб. на розвиток портів Азово-Чорноморського басейну Росії і Криму, пише газета "Коммерсантъ".

На початку квітня віце-прем'єр Аркадій Дворкович провів нараду з розвитку портів Азово-Чорноморського басейну та забезпечення Криму транспортної та енергетичною інфраструктурою, розповіли виданню джерела в галузі.

За їх словами, в протоколі, підготовленому за підсумками наради, було доручення Мінекономіки, Мінтрансу та міністру з відкритого уряду Михайлу Абизову підготувати пропозиції про коригування проекту Мурманського транспортного вузла  так, щоб знизити обсяг бюджетних капвкладень в нього не менше ніж на 31,5 млрд руб.

Один зі співрозмовників видання зазначив, що кошти пропонується перенести на "пріоритетні транспортні проекти в Азово-Чорноморському регіоні". Мова - про розвиток залізничних підходів до портів (Новоросійськ, Туапсе, Тамань тощо) і морських портів Криму (Феодосія, Севастополь, Керч), додав він.

При цьому вчора на прямій лінії Володимир Путін заявив про те, що витрати на субсидування програм з розвитку Криму не зажадають перегляду бюджету Росії, а проекти будуть реалізуватися за рахунок резерву уряду.

"Нам не буде потрібно нічого "​​виймати" з інших програм", - заявив він.