WSJ: Іран застерігає Путіна від зайвої сміливості перед санкціями США

Іранські банкіри та високопосадовці розповіли Кремлю, що санкції за останні три роки мали спустошливий ефект на іранську економіку

Російський президент Володимир Путін не зважає на санкції, які ввели США і Євросоюз проти Росії за агресію російської армії в Україні. Однак Іран радить йому не бути таким сміливим.

Про це пише Джей Соломон у The Wall Street Journal з посиланням на іранських банкірів і чиновників з Тегерану. Іранці радять Путіну не бути таким легковажним, оскільки санкції США і ЄС "сильно вдарили по економіці впродовж останніх трьох років". "Багато хто вірив, що така велика нафтодобувна країна як Іран чи Росія мають імунітет до західних фінансових покарань. В Тегерані говорили, що не вірять у підтримку економічних санкцій Вашингтона з боку Європи. Оскільки європейці в такому випадку втратили б енергетичне забезпечення", - пише The Wall Street Journal з посиланням на іранських чиновників. У статті також йдеться про те, що самовпевненість Ірану не виправдалася, і санкції за три роки спустошили економіку і завдали серйозного удару по банківській системі.