Жоден український банк не захотів працювати в Криму

На сьогоднішній день на території АРК функціонує близько 100 відділень банків, в той час як раніше їх працювало майже 800

Про це повідомляється на сторінці кримського псевдоуряду з посиланням на так званого т.в.о. Глави Республіки Крим Сергія Аксьонова, передає Еспресо.TV.

Скорочення викликано тим, що закінчився пільговий період, протягом якого банки повинні були подати заявку на перереєстрацію. Аксьонов бідкається, що жоден з українських банків не повідомив уряду республіки в письмовому вигляді про своє бажання продовжити роботу в Криму. "У письмовому вигляді ми ще жодного паперу не отримали ні від одного українського банку. Як тільки отримаємо, ми відразу цю інформацію донесемо до всіх", - повідомив він.

У зв'язку з цим, заявляють у Криму, "відносини будуватимуться в правовому полі і лише з тими банками, які своєчасно виконують обіцянки і договори. А саме: повертають депозити, обслуговують поточні рахунки своїх клієнтів і т.д. Такі банки ми будемо рекомендувати кримчанам", - пояснив Аксьонов.