МЗС: Росії варто впливати на сепаратистів, а не коментувати нерозслідувані інциденти

Компетентні органи України щойно розпочали невідкладне розслідування інциденту, який стався цієї ночі в місті Слов’янську, і російська сторона не може мати достатньо достовірної інформації, щоб коментувати подію

Про це заявило українське Міністерство закордонних справ.

„Викликає подив, що Міністерство закордонних справ Російської Федерації, не маючи жодних офіційних даних, поспішило зробити коментар, в якому містяться доконані звинувачення. Такі поспішні висновки означають, що вони є або голослівними, або такими, що здійснені на основі спотворених оцінок, отриманих від її власних агентів на місцях”, - зазначено в коментарі відомства.

При тому українське МЗС констатує, що російській стороні варто зосередитись на поверненні у правове поле діяльності проросійських угруповань у регіоні.

„Російській стороні, відтак, слід нагадати про взяті на себе зобов’язання відповідно до Женевських домовленостей і здійснити увесь необхідний вплив на сепаратистів для звільнення незаконно захоплених приміщень, розблокування доріг, здачі зброї і недопущення жодного кровопролиття”, - зазначено в коментарі.