На Вінниччині біженців з Криму виселяють з дитячого санаторію

На Вінниччині кримських татар виселяють з дитячого санаторію "Подільський Артек" у зв'язку з початком оздоровчого сезону

До першого травня понад 150 кримчан повинні звільнити приміщення санаторію. Місцева громада готова надати інше житло біженцям – знайшли колишній студентський гуртожиток на 30 сімей, і навіть нададуть землю для власного хазяйства, але щоб переїхати будівлю необхідно добряче відремонтувати, передає «ТСН».

Тим часом місцеві євромайданівці дізналися, що керівництво "Подільського Артеку" виставило для біженців захмарні рахунки, вдвічі вищі, ніж домовлялися.

"Є родини, які тут проживають, в кількості 9 осіб. Я вам в умі порахую, що 52 гривні з особи, їх 9 чоловік, займають дві кімнати – це 470 гривень вдень з родини. Множимо на тридцять днів, виходить 13 тисяч. За такі кошти, можна винайти квартиру і на таксі їздити за продуктами", - каже комендант вінницького майдану Ігор Басюк.

Директор санаторію, в свою чергу, вважає таку суму виправданою. Родини таких грошей не мають, адже після спішного переїзду залишились майже без майна. Містяни допомагають їжею, теплим одягом, засобами гігієни, навіть грошей назбирали - 39 тисяч грн перерахували на рахунок табору, ще 99 тисяч виділила держава.

Після пасхальних свят у новому помешканні кримських родин почнеться робота. Насамперед у будівлі замінять вікна та відновлять опалення. Чим зможуть, допоможуть селяни.

Нагадаємо, з окупованого росіянами Криму постійно виїжджають корінні жителі, побоюючись за своє життя. З півострова вже виїхали близько п'яти тисяч кримських татар.