Тимчук: Перестрілку в Слов'янську організувала „армія Донецької незалежної республіки”

За оперативними даними групи «Інформаційне Опір», провокації в Слов'янську, що закінчилися загибеллю людей, були здійснені представниками так званої «армії Донецької незалежної республіки»

Для організації цих диверсій напередодні в прилеглих населених пунктах був організований угон 4 автомобілів. Організував викрадення громадянин П., кличка «Душман», уродженець Костянтинівки, останнім часом проживав в Дружківці, 1963 р.н., в даний час - командир 3-го взводу батальйону т.зв. «Армії Донецької незалежної республіки», інформує у Facebook Дмитро Тимчук.

За інформацією групи, даний громадянин нещодавно організував вивезення дочки на територію Росії, в даний час готується до виїзду в Москву його дружина.

У автомобілі, залишені на місці диверсії, проросійськими екстремістами було підкинуто символіка «Правого сектора».

За даними «Інформаційного Опору», ці диверсії були здійснені в рамках загального плану військово-політичного керівництва Росії щодо створення умов для військового вторгнення в три області України. Дана диверсія дала можливість самопроголошеному меру Слов'янська вимагати введення російських військ на територію Донецької області.