В Шотландії міцніють сепаратистські настрої

Хоча до призначеного на 18 вересня референдуму про незалежність Шотландії залишається п'ять місяців, аналітики вже зараз відзначають, що розрив у рахунку між таборами прихильників і противників відокремлення від Великої Британії колись незалежного королівства стає все менше

Опитування проведене для видання Scotland on Sunday, показує, що кількість громадян, які підтримують відділення Шотландії від Великобританії, зросла до 39%, в ​​той час як їхні опоненти втратили чотири відсотки, і тепер їх підтримують 42 % населення.

Без урахування думок респондентів, які ще не визначилися з тим, за який з пунктів віддати свій голос, громадська думка розділилася так : 48 % - за, 52 % - проти, повідомляє The Guardian.

Аналітики відзначають, що результати опитування демонструють найвищий рівень підтримки ідеї про незалежність країни за останній рік.

Крім того, чималий вплив на результат голосування може надати думку 460 тисяч громадян, які народилися в Англії, але проживають на території Шотландії. За даними дослідження, близько 15 % респондентів з 1004 опитаних громадян, які народилися в Англії, швидше за все, будуть голосувати проти відділення країни від Сполученого Королівства. Експерти припускають, що це може бути пов'язано з тим, що дана категорія жителів Шотландії буде намагатися в такий спосіб зберегти свою "британську ідентичність".