Франція скасувала візит Путіна 23 квітня

Візит президента РФ Володимира Путіна, запланованій на 23 квітня для участі в офіційній церемонії вшанування пам'яті загиблих під час Першої світової війни, скасовано

Хоча Єлисейський палац і не зробив офіційної заяви з цього приводу, оприлюднений на його сайті графік роботи президента Франції на тиждень чітко дає це зрозуміти, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Укрінформ".

"Порядок денний роботи глави Французької Республіки передбачає його зустріч з прем’єр-міністром країни Мануелем Вальсом, участь у засіданні Ради міністрів та зустріч з міністром оборони Жан-Івом Ле Дріаном у першій половині 23 квітня. Другу половину середи Франсуа Олланд присвятить відзначенню 100-річчя з дня смерті соціаліста Жана Жореса у місті Кармо (південь Франції)", - йдеться в офіційному документі.

Попередня програма поїздки глави держави в Кармо також передбачає зустрічі з місцевою громадою. У четвер 24 квітня на Франсуа Олланда чекає зустріч з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском та ряд інших ділових зустрічей та офіційних заходів.

Нагадаємо, минулого тижня МЗС Франції не підтверджував візиту президента РФ до Франції, посилаючись на субординацію і рекомендуючи звернутися до Єлисейського палацу. Раніше планувалося 23 квітня провести офіційну церемонію за участю президентів Франції та Росії біля селища Курсі, що за 10 км від Реймса, де 100 років тому загинуло близько 700 солдатів Російської імперії.

Французькі ЗМІ писали з цього приводу, що візит Путіна до Франції ставить Париж у незручне становище через небачену досі напруженість у відносинах між Росією і Заходом, що виникла після анексії українського Криму та подій на сході України. Поки в Єлисейському палаці відмовчувалися, французькі ЗМІ нагадали, що в єдиній заяві Олланда з приводу можливих зустрічей вищого рівня з російським візаві йшлося лише про запрошення на святкування 70-річчя з дня висадки в Нормандії союзницьких військ, яке відбулося 6 червня 1944 року.