У Криму масово закривають українські банки

Центральний банк Росії повідомив про припинення роботи філій чотирьох українських банків на території тимчасово окупованої АР Крим

Про це повідомляє BBC Україна.

До переліку банків потрапили: "Приватбанк" (Дніпропетровськ), "Всеукраїнський акціонерний банк" (Київ), "Банк "Київська Русь" (Київ) та "Імексбанк"(Одеса).

У ЦБ РФ пояснюють таке рішення тим, що ці банки не виконують зобов'язань перед кредиторами (вкладниками).

"Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків зумовлене виключно завданнями захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких порушені, у тому числі внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків в Республіці Крим та місті федерального значення Севастополі, а також відсутності перспектив відновлення ними діяльності", - йдеться в повідомленні Центрального банку РФ.
Разом з тим журналісти повідомляють про те, що в Криму стоять величезні черги біля тих відділень банків, які ще працюють.

"(Українські) банки пішли реально, - розповів кримський бізнесмен Володимир Кунцов. - Стосовно російських банків, то вони сюди не зайшли. Зрозуміло, що всі великі російські банки бояться санкцій".