Кримська влада погрожує українським банкам арештом майна

Участь Приватбанку очікує й інші українські банки, які заморозили рахунки кримчан

Про це йшлося на засіданні самопроголошеного Радміну АРК, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ИТАР-ТАСС". За словами так званого першого віце-прем'єра Рустама Теміргалієва, прокуратура Криму вже подала позов на арешт майна Приватбанку. 

"Позов пов'язаний з арештом майна Приватбанку, щоб Агентство зі страхування вкладів через відповідні юридичні процедури змогло реалізувати це майно і повернути частково вклади, в тому числі промислових підприємств", - сказав він.

Так званий в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов уточнив, що в даний час складається реєстр фізичних та юридичних осіб, чиї вклади в українських банках перевищували 700 тис рублів. "З усіма буде проведена робота, оцінений обсяг сум, які заморожені на рахунках, а далі буде проведена оцінка майна банків, у тому числі Приватбанку, і прийнято відповідне рішення", - сказав Аксьонов. Він також зазначив, що доля Приватбанку очікує й інші українські банки, які заморозили рахунки кримчан.

Як уже повідомляло Еспресо.TV, у Приватбанку сьогодні назвали дії Центробанку РФ, спрямовані за захоплення його кримської інфраструктури рейдерством.