Лукашенко: Російська мова – наша, а не російська

Президент Білорусі спростував заяви про те , що в республіці гноблять російськомовне населення

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає великим досягненням надання російській мові статусу державної і відкидає заяви про те, що в республіці гноблять російськомовних, - передає ІТАР-ТАСС

"Немає більше місця в світі, де б так дбайливо ставилися до російської мови, великої російської культури, як в Білорусії. Ми зробили російську мову державною тоді, коли приниження тієї ж Росії і росіян було нормою на пострадянському просторі", - сказав Лукашенко, виступаючи з посланням білоруському народу і парламенту.

Президент підкреслив, що "російська мова - надбання, насамперед, трьох народів - українців, білорусів, росіян, та й інших народів, з якими ми жили в одній країні". "Цим самим хочу підкреслити для тих, хто намагається приватизувати російську мову. Вона наша, а не російська і не українська. Це живе надбання, в тому числі білорусів", - сказав Лукашенко.

"Ну, а про утиск росіян, як деякі тут підкидають ідею, я навіть говорити не хочу. Якщо говорити про утиск росіян, так , напевно, росіяни в Білорусі самі себе гноблять", - сказав Лукашенко. У зв’язку з цим, президент Білорусії доручив Комітету держбезпеки "негайно припиняти подібні розмови, від кого б вони не виходили".