Росія не віддаватиме Україні підводний човен «Запоріжжя», - ЗМІ

Росія не збирається передавати Україні підводний човен «Запоріжжя»

Про це пише видання «Флот України» з посиланням на власні джерела в Чорноморському флоті Росії.

За словами джерел, 57 членів екіпажу «Запоріжжя», що залишилися служити в Росії, на даний час займаються обслуговуванням систем підводного човна. Заходи з підготовки до передачі «Запоріжжя» у склад національних ВМС не передбачаються.

Нагадаємо, що підводний човен «Запоріжжя» потребує заміни акумуляторних батарей та ремонту торпедних апаратів. Також не працює акустична система виявлення шумових об'єктів МГ-200, що необхідна для занурювання та спливання підводного човна. Крім того, вийшов термін докового ремонту субмарини.

Для відновлення підводного човна, якому більше 43 років, потрібно приблизно $20 млн.

Крім «Запоріжжя», в севастопольських бухтах на сьогоднішній день також знаходяться: корабель управління «Славутич», корвети «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», «Придніпров'я», морський тральщик «Чернігів», танкер «Бахмач», буксир «Кременець», медичне судно «Сокаль», навчальні катери «Нова Каховка», «Сміла», «Чигирин». 

У Донузлаві – великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», морський тральщик «Черкаси», базовий тральщик «Генічеськ», артилерійські катери «Добропілля» та «Херсон», протидиверсійний катер «Феодосія».