У Харкові затримали російського шпигуна, який маскувався під жебрака

На території Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба затримано російського шпигуна, який маскувався під жебрака

Як повідомляє Еспресо.TV, про це сьогодні повідомили на брифінгу в Антитерористичному центрі при СБУ.

"До нас надійшла інформація, що  протязі декількох діб на території Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба ходить чоловік без постійного місця проживання. Коли його затримали, виявилося що він є співробітником розвідки сусідньої держави", - повідомив представник СБУ.

За даними відомства, він постійно робив нотатки у зошит.

Дії цього громадянина здалися підозрілими особовому складу патруля, який цілодобово несе службу по периметру вищого військового навчального закладу. "Під час спілкування з військовослужбовцями чоловік почав нервувати і вживати терміни, не притаманні звичайному безхатченку. Зважаючи на ці обставини, начальником патруля було прийнято рішення передати затриманого представникам правоохоронних органів", - розповіли в СБУ.

 В ході обшуку у нього було знайдено папери з нанесеною від руки схемою об’єктів інфраструктури Харківського університету повітряних сил.

На даний час із затриманим проводяться відповідні слідчі дії, а особовий склад патруля вже заохочений рішенням командування військового вишу.