У Коломойського назвали російський Центробанк рейдерами

Нелегітимні дії Центрального банку РФ всіляко перешкоджають роботі ПриватБанку в Криму та спрямовані на рейдерське захоплення найбільшої на території півострова банківської інфраструктури

Про це йдеться в заяві, розповсюдженій преса-службою ПриватБанку, передає Еспресо.TV.

Замість вироблення коректної легітимної процедури обслуговування клієнтів спільно з Нацыональним банком Украъни, ЦБ РФ в односторонньому порядку фактично почав рейдерське захоплення мережі відділень ПриватБанку в Криму, тим самим взявши на себе повну відповідальність за економічні та юридичні наслідки цих незаконних дій, ввважають у банку.

З моменту силової анексії Криму Росією банк проводив консультації з представниками всіх сторін для пошуку юридичного компромісу, який дав би можливість відновити на території півострова роботу філій українських банків. На жаль, позиція керівництва банку не знайшла підтримки у кримських і російських властей, від самого початку налаштованих на варіант силового захоплення інфраструктури та активів найбільшого банку в Криму.

"ПриватБанк працює за українськими законами і знаходиться поза юрисдикцією Російського Центробанку. У нас є всі ресурси для обслуговування клієнтів в Криму, за винятком юридичної бази, - наголошується в заяві прес-служби. - Спроби силовими методами встановити контроль над відділеннями Приватбанку в Криму є рейдерським захопленням банку і в нинішніх умовах ставлять під сумнів можливість виконання банком своїх зобов'язань на території півострова".

На півострові у Приватбанку працює 2 філії і 337 відділень, 483 банкомати і 773 термінали самообслуговування.