У Києві пройде фестиваль фільмів про їжу

У рамках "Food Film Fest" в столиці покажуть двадцять незвичайних фільмів про їжу

Фестиваль відбудеться 24 і 25 квітня в кінотеатрі "Кінопанорама", повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua.

В основній конкурсній категорії "Food & People" покажуть відносини людини та їжі. Серед фільмів, які будуть демонструватися - "Суп-абетка", чорна комедія про те, що шлях до серця людини дійсно лежить через шлунок, "Супермаркет", де  головний герой губиться в спокусливому світі симпатичних пакетів, а також "День в Індії", який показує три тижні зйомок під час подорожей в цій країні.

Програма "Cook Book" - добірка фільмів-рецептів, де в коротких роликах показано, як приготувати різноманітні страви.

В категорії "Tastes like Animal" зібрані роботи, що порушують теми толерантного ставлення до тварин, усвідомленого вживання їжі. 

"Food Porn" - категорія фестивалю, в яку зібрали фільми про їжу "з секретом". Даний термін з'явився від словосполучення фуд-фотографія і спочатку застосовувався до ненатурально красивого, часто рекламного зображення їжі, які представляли її як найбільш чуттєву насолоду.

Втім, організатори фестивалю надають цьому слову інше значення. В одному з таких фільмів -  нідерландській короткомеражці "Сплющити"  - демонструється яких форм набуває їжа, якщо її сплющити, а стрічка "Порнукопія" - це фудпорно в буквальному сенсі. Акторський склад із смачних символів збуджує без особливих зусиль. Як жартують організатори, цей фільм може виявитись неприйнятним для аудиторії зі слабким шлунком.

Варто зазначити, що призерів фестивалю відзначатимуть самі глядачі шляхом онлайн-голосування на сайті фестивалю.

Нагадаємо, з 28 травня по 1 червня в Україні вперше пройде щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків - "Чілдрен кінофест".