Україна, Росія та Білорусь узгодили графік руху поїздів до Криму

У рамках наради уповноважених представників залізничних адміністрацій Росії, України та Білорусі, що відбувся 17-18 квітня 2014 року в Мінську, були опрацьовані пропозиції щодо встановлення загальних розмірів руху пасажирських поїздів у з’єднаннях зі станціями Криму у графіку руху 2014-2015 років

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі РЖД. 

Як зазначають у повідомленні, графік руху на 2014/2015 роки вже був розроблений, і необхідність його коригування виникла через появу додаткових пунктів в з’єднанні з Кримом для проведення прикордонних і митних операцій. Додаткові прикордонно-митні операції передбачають більш пізнє прибуття поїздів, що слідують транзитом через Україну, на кінцеві пункти Криму і більш раннє їх відправлення.

Також в рамках наради було узгоджено терміни організації своєчасної продажу проїзних документів на поїзди - попередній продаж квитків планується відкрити з початку цього тижня.

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця відправила листа до російського оператора залізничних сполучень з проханням припинити продаж квитків на поїзди з 27 травня у зв'язку з неузгодженістю графіку руху поїздів до Криму. У відповідь на це в РЖД повідомили, що планують повністю припинити залізничне сполучення між країнами «через неоднозначне формулювання листа».