Британські вчителі хочуть заборонити учням користуватися планшетами

У Британській асоціації вчителів і викладачів заявили, що діти, які проводять багато часу за планшетними комп'ютерами, не можуть грати зі звичайними іграшками і писати ручкою

Відповідних висновків фахівці дійшли, вивчаючи взаємодію школярів з новітніми досягненнями комп'ютерної техніки, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Ділову столицю".

За словами спеціалістів, через тривале використання плашнетів діти не можуть сконцентруватися під час уроків і відчувають "ломку", оскільки яскраві дисплеї провокують постійну візуальну стимуляцію.

Окрім того, багатьом дітям не вистачає базових соціальних навичок, оскільки батькам простіше дати дитині планшет, ніж пограми з нею.

Втім, найбільше вчителів засмутило те, що навіть вони програють комп'ютеру в боротьбі за увагу дитини. Внаслідок цього фахівці рекомендували обмежити, або ж зовсім виключити комп'ютер з життя дітей.

Нагадаємо, раніше вчені встановили, що постійне використання планшетів і смартфонів викликає безсоння, оскільки світло від екранів зменшує сонливість.