ГПУ: Курченка оголосили в міжнародний розшук

Бізнесмена Сергія Курченка, якого пов’язують з «сім’єю» екс-президента Віктора Януковича оголошено у міжнародний розшук

Про це повідомив начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту ГПУ Олексій Денисюк, передає «ЛігаБізнесІнформ».

За його словами, ГПУ в березні відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють скраплений газ - акціонерних товариств «Укргаздобування», «Чорноморнафтогаз» і «Укрнафта».

Денисюк також зазначив, що посадові особи під виглядом реалізації газу для потреб населення навмисно завищували обсяги реальних потреб, а надлишковий газ продавали комерційним структурам для подальшого продажу на газових автозаправках. «Сума збитків для держави склала більше 1 млрд. грн. В цьому кримінальному провадженні прокуратура оголосила підозру голові наглядової ради компанії ВЕТЕК Сергію Курченку, який оголошений в міжнародний розшук», - сказав він.

Денисюк також повідомив, що у цій справі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою одному з керівників учасників схеми та керівнику однієї з банківських установ.

Нагадаємо, 6 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що МВС викрило злочинну схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній ВЕТЕК, що належить Курченку.