Ізраїль хоче залучити християн до служби в армії

Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок кампанії по залученню на добровільну військову службу християнських жителів країни, яких у військах поки всього 100 чоловік

В Ізраїлі налічується 160 тисяч християн, більшість з яких араби. На відміну від співвітчизників - євреїв, на них не поширюється закон про загальну військову повинність, повідомляє РИА Новости.

"У найближчі тижні Армія оборони Ізраїлю почне розсилати потенційним призовникам християнського віросповідання бланки про добровільне зарахування на військову службу. Бланки та інформаційні проспекти отримають всі молоді люди, придатні для призову", - сказано в повідомленні армійської прес-служби.

"Оскільки християнське населення за законом не зобов'язана проходити службу в армії, від потенційних призовників не потрібно обов'язково відповідати на запрошення", - пояснюють військові.

В Ізраїлі юнаки служать три роки, дівчата - два. Крім євреїв, обов'язковому призову підлягають представники друзьких і черкеських громад. Серед військових також багато бедуїнів, які записуються в армію добровольцями. Зараз влада Ізраїлю намагаються поширити обов'язковий призов на десятки тисяч ультрарелігійних євреїв, які досі користувалися відстрочками та пільгами.