Керівництво шахт Ахметова готове виконати вимоги страйкарів

Керівництво підприємства «Краснодонвугілля», що належить Ринату Ахметову, готово виконати вимоги шахтарів, що страйкують

Про це Еспресо.TV повідомив депутат Луганської облради Вадим Даніелян з місця події.

«Все це відбувається на центральній площі біля міськвиконкому, де розташована будівля «Краснодонвугілля». Була там ініціативна група, яка зайшла на переговори з гендиректором та представниками компанії «Метінвест». Були висунуті певні вимоги від підняття зарплати до технічних моментів: прибрати штрафи, покарання», - зазначив він.

Також Даніелян додав, що до страйкарів «вийшов генеральний директор Ангеловський і пообіцяв підняти зарплату поетапно. Разом з тим, гірники вимагають підвищити зарплату відразу або хоча б дати гарантії. Вимагають, щоб приїхав власник на об'єднання і виступив перед преотестувальниками».

«Будучи присутнім на цьому заході, я бачив що вимоги людей економічні. Мітингувальники під шахтоуправлінням стояли без прапорів, без триколорів, без плакатів, деякі стояли в робочому одязі. Політичних вимог я там не бачив і не чув. Поки все впирається тільки в економічну складову",- заявив Даніелян.

Нагадаємо, сьогодні на п'яти шахтах підприємства «Краснодонвугілля» в Луганській області, що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, почався страйк з вимогою підвищити зарплату.