Люстраційний комітет просить Раду дозволити прокуратурі взятися за Царьова

Люстраційний комітет звертається до Верховної Ради, щоб на позачерговому засіданні було прийнятий законопроект про те, хто може подавати подання про притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності

Про це на брифінгу заявила представник Люстраційного комітету Катерина Кувіта, передає кореспондент Еспресо.TV.

За її словами, бездіяльність влади призвела «до великого накалу суспільного незадоволення коли Олега Царьова ледве вдалося уберегти від самосуду».

«Саме завдяки громадянам  менше ніж за добу вдалося дотиснути ГПУ і подати подання до Верховної Ради про притягнення Царьова до кримінальної відповідальності. Але виникла пауза на кілька днів та незрозуміла  поведінка Верховної Ради і ГПУ», - додала вона.

«Насправді маємо дивну правову  колізію, ідіотську ситуацію, коли до проведення президентських виборів і призначення генпрокурора, адже Махніцький є лише в.о. генпрокурора, неможливо жодного народного депутата притягнути до кримінальної відповідальності. Ви уявляєте собі цю нісенітницю?» - зазначила Кувіта.

«Ми маємо кілька кандидатів в президенти,  по яким вже заведено кримінальні  справи, вони продовжують працювати на розкол країни, але нема ніякого механізму притягнення їх до відповідальності. Лише після того, як громадськість сильно натиснула, в ВР з’явилося подання.
Наразі зареєстровано законопроект №4748 від 18 квітня про внесення змін, щоб цю правову колізію прибрати. Ми звертаю до Верховної Ради, щоб на позачерговому засіданні було прийнято законопроект про те, хто може подавати до парламенту відповідні подання і ми зможемо притягнути злочинців до кримінальної відповідальності», - заявила Кувіта.