На Донбасі зник ще один журналіст

На Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер»

Про це повідомили активісти «Євромайдан SOS», до яких звернулася дружина фотокора, передає «Телекритика».

Грант-менеджер ГО «Телекритика» Олександр Гриценко підтвердив «Телекритиці» зникнення журналіста. За його словами, учора, 22 квітня, увечері до нього зателефонувала дружина Євгена Гапича Оксана й повідомила, що вже добу не має зв'язку зі своїм чоловіком.
 
Гапич був у відрядженні разом зі своїм братом Геннадієм Гапичем із Сум. Геннадій Гапич перед тим, як з ним обірвався зв'язок, сказав рідним кодове слово, що означало небезпеку. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв'язок, - це Горлівка. Зі слів рідних Євгена Гапича, було декілька невдалих спроб зняти гроші з банківської картки його брата.
 
Євген Гапич виграв грант на відрядження в Харківську, Донецьку і Луганську області й вирушив у поїздку 17 квітня. Він мав декілька листів підтримки від різних редакцій, які гарантували публікацію його майбутніх матеріалів. А лист підтримки про відрядження йому надала редакція івано-франківської газети «Репортер».
 
Євген Гапич мав із собою журналістське посвідчення позаштатного кореспондента івано-франківської газети «Репортер».
 
«Мій чоловік, Геннадій Гапич, запропонував супроводжувати Євгена в «неспокійні» регіони на своєму автомобілі Nissan X-Trail, номер ВМ 5545 АІ, колір - баклажановий, з пасажирського боку на довжину двох дверей аерографія із зображенням чорної пантери», - додала Олена Гапич.
 
Рідні просять повідомляти будь-яку інформацію про зниклих братів Гапичів за телефонами: 0503271799 - Олена (дружина Геннадія),  0990973888 - Оксана (дружина Євгена).
 
Нагадаємо, що за останні кілька днів на Донбасі було взято в заручники кількох журналістів. 13 квітня у Слов'янську невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів цю трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. 16 квітня у Слов'янську сепаратисти викрали журналіста Сергія Лефтера, спостерігача фонду «Відкритий діалог». 21 квітня були затримані іноземні журналісти Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше їх відпустили. 

22 квітня стало відомо, що в Слов'янську взяли в заручники журналіста американського видання Vice Саймона Островського.