Одеський Євромайдан пікетує юракадемію Ківалова

Сьогодні зранку активісти Евромайдана заблокували всі входи до Одеської юридичної академії, де начебто має відбутися таємний з'їзд представників юридичних вишів, скликаний президентом академії Сергієм Ківаловим

Про це повідомляє Еспресо. TV, біля головного входу в корпус вишу зібралось приблизно три десятка активістів, а також близько десятка студентів в куртках з нашивками «Охорона правопорядку». Вхід до будівлі охороняють з десяток правоохоронців, які не нікого не пускають всередину.

Мітингувальники виступають проти проведення з'їзду представників юридичних вузів з приводу призначення членів Вищої Ради Юстиції, який начебто сьогодні таємно буде проведено в Юракадемії.

На руках у активістів є постанова Печерського суду м. Києва про заборону цього з’їзду.

На місце події приїхав народний депутат Микола Катеринчук, якому майданівці вручили зазначену постанову. Міліція впустила нардепа до будівлі. Але судового виконавеця не впустили всередину.

Представник вишу запевнив мітингувальників, що доповість про ситуацію біля вишу керівництву юракадемії та поінформує пікетувальників про рішення. Але до цього часу ніхто до пікетувальників не вийшов.

Станом на 11:30 стало відомо, що в засідані з'їзду оголошено перерву до 15-ї години. Представники заходу чекають на оригінал судового рішення про заборону з'їзду.