Парламент Казахстану схвалив угоду про створення єдиної системи ППО з Росією

Нижня палата парламенту Казахстану схвалила ратифікацію угоди між Казахстаном і Росією про створення єдиної регіональної системи протиповітряної оборони

Законопроект представив віце-міністр оборони РК Окас Сапаров .

"Метою створення єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Республіки Казахстан та Російської Федерації є охорона повітряного простору та забезпечення безпеки двох держав", - сказав він, виступаючи в парламенті.

За його словами, єдина регіональна система ППО буде будуватися і застосовуватися на основі наступних принципів: у мирний час - це організація несення бойового чергування та координація спільних дій військ; збереження безпосереднього підпорядкування військ єдиної системи ППО національним командуванням; єдність підходів до організації їх оперативної та бойової підготовки. У воєнний час застосування військ ППО двох держав здійснюватиметься за єдиним задумом і планом, передає Tengrinews.

"У тримісячний термін з дня набрання чинності угоди буде затверджено перелік органів військового управління, командних пунктів об'єднань, з'єднань і військових частин, що виділяються до складу системи. Єдину регіональну систему ППО очолюватиме командувач, який буде призначений на посаду главами двох держав за поданням міністрів оборони. Командування буде дислокуватися в місті Алмати", - повідомив віце -міністр.

Раніше в Міністерстві оборони країни повідомляли, що єдина система ППО Казахстану і Росії потрібна для захисту двох держав від можливих загроз з боку наддержав, таких, як США і Китай .