Підстав для поставки води у Крим немає, - Гройсман

Питання забезпечення Криму водою потрібно врегулювати у юридичній площині

Про це заявив на брифінгу віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV з посиланням на інформагентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день підстав для поставки води немає. Я думаю, що і Криму потрібно більш активно в цьому питанні попрацювати, і таким чином це питання можна буде врегулювати. Це питання двох господарюючих суб'єктів, і вони повинні домовитися про те, як виробляти ці дії", - сказав міністр.

Збільшенню подачі води в Крим до запланованих обсягів перешкоджає відсутність договору про надання послуг водопостачання між уповноваженою від півострова особою та Управлінням Північно-Кримського каналу, повідомили у Державному агентстві водних ресурсів України. Проект відповідного договору надійшов до Управління Північно-Кримського каналу від Красноперекопського міжрайонного управління водного господарства лише 15 квітня 2014 р.

Як раніше повідомляло Еспресо.TV, у російському уряді запевнили, що готові платити за воду авансом, "на відміну від інших видів співробітництва з Україною", але в силу політичних причин не можуть цього зробити.