СБУ оголосила в розшук колишнього керівника київської міліції та його заступника

Служба безпеки України оголосила в розшук колишнього начальника ГУ МВС у Києві Валерія Коряка та його заступника Петра Федчука

Інформація про розшук оприлюднена на сайті МВС, передає Еспресо.TV.

Обидва колишні керівники міліції Києва підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 с.340 Кримінального кодексу (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій). Санкція цієї статті передбачає покарання виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Відзначається, що суд видав постанову на затримання підозрюваного з метою приводу. Згідно з інформацією, Коряк і Федчук зникли з поля зору українських правоохоронців 5 березня.

Нагадаємо, 30 листопада минулого року співробітники спецпідрозділу МВС "Беркут" розігнали акцію протесту на Майдані Незалежності з застосуванням грубої сили.

Згодом колишній генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що ГПУ підозрює екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, екс-голови КМДА Олександра Попова, Коряка та його заступника з громадської безпеки Петра Федчука в перевищенні влади щодо подій навколо акції протесту на Майдані.

12 лютого провадження стосовно Сівковича, Попова і Коряка за перевищення повноважень під час розгону Майдану були закриті за рішенням суду.

24 лютого Коряк був звільнений з правоохоронних органів.