Шахту Ахметова заблокували сепаратисти

За страйком на шахтах ПАТ «Краснодонвугілля» на Луганщині, що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, стоять сепаратисти

Таку думку Еспресо.TV висловив голова СОГ «Трудовий Рух «Солідарність» Костянтин Ільченко.

«На превеликий жаль це одна політика. Все почалося на шахті ім. «Баракова». Група осіб перекрила дорогу на в’їзд до шахти Баракова і силоміць не пропускала гірників на роботу. Це пов’язано з виборами народних губернаторів, мерів на майданах від імені сепаратистів. Це все політика, причому політика, спрямована на розкол України», - зазначив Ільченко.

За словами Ільченка, на цій шахті знаходиться одна з профспілкових організацій, однак на сьогодні немає зв’язку з її активістами.

«Насторожує той факт, що ніхто з активістів профспілки не бере трубку. Ми переживаємо, що щось трапилося серйозніше», - зазначив він.

Раніше про те, що підбурювачами шахтарських виступів були сепаратисти, які під шумок хочуть почати розхитувати ситуацію у відносно стабільному регіоні, писало й видання dsnews.ua.

Нагадаємо, 22 квітня, приблизно о 21 годині, біля будівлі ПАТ «Краснодонвугілля», що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, розпочався мітинг шахтарів, які вимагали від керівництва підприємства підвищення заробітної плати та покращення умов праці.
У мітингу, який на цей час триває, беруть участь близько 250 шахтарів. Робочий процес на шахтах ПАТ «Краснодонвугілля» не зупинявся.