Соратники Путіна вважають, що Жириновський "слетел с катушек"

Скандального депутата зобов'язали вибачитись перед журналістами, яких він образив

Комісія Держдуми з етики визнала дії Жириновського, який образив парламентських журналістів, у тому числі вагітну кореспондентку інформагенції "Росія сьогодні" такими, що не відповідають правилам депутатської етики. Йому також запропоновано вибачитися і поширити інформацію про інцидент у ЗМІ. Про це повідомив журналістам глава комісії Олександр Дегтярьов ("Єдина Росія"), передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

За його словами, Комісія прийняла рішення "по суті справи безпрецедентне"...

"Прийнявши рішення про позбавлення виступу в Держдумі, що відбувається? Припустимо, комісія таке рішення приймає, парламент розгляне. Припустимо, парламент приймає позитивне рішення. Виходить депутат Жириновський із залу: пул журналістів, 10 мікрофонів - синій, червоний, жовтий: "Що ви, Володимире Вольфовичу, думаєте з приводу того, що Вас позбавили слова?". І першим отримує той, хто стоїть ближче. Усе повторюється. Тому вирішення цієї проблеми полягає тільки в тому, щоб Ви визначилися, як часто і на кого спираючись, будете формувати бачення сучасної політики Держдуми", - сказав Дегтярьов.

Він також зазначив, що журналістам потрібен епатажний, різкий Жириновський, і "ми його отримуємо".

"За 20 років, які Володимир Вольфович є предметом постійного професійного інтересу ЗМІ, тут будь здоровий може з котушок скотитися", - вважає Дегтярьов. 

Сам Жириновський на засіданні комісії присутній не був. 

Як раніше повідомляло Еспресо.TV, лідер ЛДПР Володимир Жириновський влаштував скандал в п'ятницю вранці перед початком пленарного засідання Держдуми, образивши вагітну журналістку